© boligmagasinet.dk

Vinderne af Bolig Magasinets Design Awards 2010

Bolig Magasinet og et dommerpanel har kåret 12 vindere, der i løbet af det seneste år har frydet vores øjne og gjort vores hjem smukkere.

14. september 2010 af Anja Hellberg

 

 

Bedste køkken og bad: Svane Køkkenet

© boligmagasinet.dk

 

DOMMERNES BEGRUNDELSE

"Svanes køkkener er klassiske, alt er produceret i Danmark, og de tryller fikse detaljer frem, som man som forbruger end ikke har overvejet var mulige. Der er en fornuftig balance mellem økonomi og funktion, og deres sortimentet er så stort, at det som forbruger nærmest er umuligt ikke at finde et køkken, du kan lide."

 

Årets Ildsjæl: Anders Byriel, direktør for Kvadrat

© boligmagasinet.dk

DOMMERNES BEGRUNDELSE

"Direktøren for Kvadrat har i mange år ydet en eks- traordinær indsats - ikke bare for tekstilerne fra Kvadrat, men for dansk design i det hele taget. Han sætter dansk design på verdenskortet og ved, at en konsolideret position hænger snævert sammen med et klart fokus på forskning og udvikling. Det er prisværdigt, at han har mod på at satse på projek- ter, der ikke har et oplagt kommercielt formål."

 

Bedste indretning: Kødbyens Fiskebar

© boligmagasinet.dk

DOMMERNES BEGRUNDELSE

"Der blev tidligere slagtet køer i de højloftede, rå lokaler, men det glemmer man fuldstændigt, når man sidder i de bløde lædersofaer, for Space har løftet de industrielle rammer på raffineret vis med rum- og indretningsmæssige detaljer - uden at miste det rå look."

 

 

Bedste upcoming designer: Julian Kyhl

© boligmagasinet.dk

DOMMERNES BEGRUNDELSE

"Med sit bord viser han, at et æstetisk udtryk kan vokse tæt ud af et møbels konstruktive idé. Han har en ærlig til- gang til materialet og en evne til at udforme tingene helt enormt enkelt. I ‘Timber’ smelter design og funktion sammen, da designet afslører princip- perne bag konstruktionen. Det er smukt, fascinerende og godt fundet på."

 

 

 

Bedste kunsthåndværker: Anne Black

© boligmagasinet.dk

DOMMERNES BEGRUNDELSE

"Anne skaber kunsthåndværk i øjenhøjde med brugeren. Hendes produkter tager afsæt i hverdagens uni- vers. Med enkle virkemidler fortæller hendes design poetiske historier, og hun viser, at mulighederne med keramik er mange. Ud over at være en ualmindeligt dygtig keramiker har hun forstået at udvikle og omlægge sin produktion, så hun kan komme ud til et langt større publikum - verden over."

 

 

Bedste udenlandske navn: Taf Architects

© boligmagasinet.dk

DOMMERNES BEGRUNDELSE

"Lampen går i den fuldstændig modsatte retning af alle bordlamper ved at være lowtech i stedet for hightech. Alle samlinger kan ses - faktisk skal du selv skrue lampen sammen - og så dufter den af fyrretræ. Mere autentisk kan det ikke blive. Den er ikke så dyr, så det er ikke et elitært produkt, og det er meget sympatisk."

 

 

Bedste design: Lænestolen 'CH468'

© boligmagasinet.dk

DOMMERNES BEGRUNDELSE

"Carl Hansen & Søn har med lanceringen af Hans J. Wegner-lænestolen ‘CH468’ tilføjet endnu et møbel til rækken af danske designikoner. Lænestolen har et klassisk designudtryk, samtidig med at den udtryk- ker noget nutidigt og fremadrettet. Wegner er bare dansk design, når det er bedst. Hans møbler er uovertrufne og forener det skønne og det funktio- nelle. Man sidder rigtig, rigtig godt i en Wegner-stol."

 

 

Bedste boligbutik: Mandrup Poulsen Tapeter

© boligmagasinet.dk

DOMMERNES BEGRUNDELSE

"Butikken rummer en kæmpe samling af tapeter og boligtekstiler fra for eksempel Sanderson, Arte og Inaltera. Personalet er entusiastiske på en måde, man sjældent ser, og deres begejstring smitter af, så man får lyst til at gå hjem og tapetsere hele sit hjem."

 

 

 

Bedste producent: Gubi

© boligmagasinet.dk

DOMMERNES BEGRUNDELSE

"Jacob Gubi siger ofte ja, hvor andre siger nej, og den slags mod bør belønnes i en presset branche. Gubi har sin egen konsekvente stil, hvor kvalitet er i højsædet på en ofte både humoristisk, farverig og overraskende måde. Jacob er fantastisk engageret, og det bliver interessant at se, hvad han finder på fremover."

 

 

Bedste danske designer: Cecilie Manz

© boligmagasinet.dk

DOMMERNES BEGRUNDELSE

"Cecilie Manz designer med en kompromisløshed og en suveræn formbeherskelse, og man får en fornemmelse af, at hun har siddet og kærtegnet hver eneste vase, før den er blevet sendt ud i butikken. Hendes design er letgenkendeligt, og hun mestrer både små og store opgaver og formår derfor at sætte et afgørende aftryk på vores moderne, designede omgivelser."

 


Boligmagasinets hæderspris: Henrik Rosendahl, direktør for Rosendahl

© boligmagasinet.dk

DERFOR FÅR HAN PRISEN

"Et af de største skibe i det danske designhav var på vej til at synke, men Henrik Rosendahl smed heltemodigt redningsudstyret ud og reddede et firma i slem havsnød. I tider med træghed og modgang har han satset stort og reageret på sin forståelse for kvalitet. En forståelse og fornemmelse for godt design, som måske er nedarvet fra faderen, som han har efterfulgt i firmaets direktørstol. Der er ingen tvivl hos os om, at modtageren af dette års hæderspris skal være Henrik Rosendahl, administrerende direktør for Rosendahl."

 


Læsernes favorit: Jeanette List Amstrup, designer

© boligmagasinet.dk

Q'n'A med Jeanette List Amstrup

Hvorfor er ‘Mano’-koppen så populær?
"Jeg tror, det blandt andet er, fordi den har sådan en venlig form. Den er tiltalende, og når man har den i hånden, fortsætter oplevelsen af det tilta- lende. Det har også en betydning, at den findes i så mange farver, fordi den kan kombineres på forskellige måder og rammer både dem, som er til stille farver, og dem, der er til stærke farver.

Hvad betyder Mano?
Det betyder hånd, og navnet kommer af, at man skal holde koppen i hån- den, da den ikke har en hank. Og så er den formgivet på en måde, så den er rigtig rar at holde i hånden.

Har du andre ting på vej i Mano-serien?

Til efteråret kommer der en tallerken, og jeg arbejder også på flere ting til køkkenet, blandt andet opbevaringskrukker og et fløde- og sukkersæt.

 

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...