Design Favoritter 2023: Pendel - her er de nominerede

Stem på din favorit, og deltag samtidig i lodtrækningen om gavekort til en samlet værdi af 25.000 kroner.

Design Favoritter er Danmarks interiør pris, der hylder det bedste tilbehør til boligen - og vinderne vælger du!

Se de nominerede herunder, og stem på din favorit HER

I-Model fra ANOUR v/ Arash Nourinejad

Anours I-Model er på rekordtid blevet en klassiker indenfor lampe-design. Det uhyre simple design er skåret så langt ind til benet, at det endda kan fås uden ledning. Alligevel laver designet tilpas meget larm i al sin enkelthed til, at det aldrig bliver ligegyldigt. Lampen fås desuden i alt fra 1-3 meter og laves på bestilling, så den kan kaste lys over præcis det stykke, du ønsker.

Læs mere om produktet her

Around The World fra UMAGE

Det er ikke uden grund, at opalglas er blevet så populært. Det mælkehvide materiale giver det blideste, men alligevel kraftfulde lys, der ikke blænder beskueren. Denne kvalitet har Umage brugt i deres feminine Around the World lampeskærm med riflet overflade, der giver det der ekstra. Skærmen kan sættes sammen med både ledning til en pendel som her, men kan også forvandles til en bordlampe med en ny fod. Det er på mange måder et design, der beder om at blive brugt livet igennem: Over spisebordet, i den smalle gang eller på natbordet.

Læs mere om produktet her

Rizzatto 43, Satin Silver, fra Nuura

Nuura har gjort det igen. Skabt en lampe, der både stråler i virkeligheden og på sociale medier. Den er letgenkendelig med sin perlekæde-agtige udformning og giver samtidig det lys, vi alle drømmer om. Der er noget fin-dame, udklædning over perlerne på snor, og det legesyge udtryk i udsøgte materialer gør, at lampen bringer sin helt egen attitude til rummet, den hænger i. Som prikken over i'et er denne udgave samlet med overraskende sølv-detaljer, der giver opalglasset og krystal-designet moderne kant.

Læs mere om produktet her

Sundowner af Jørn Utzon fra LYFA

10 år før Utzon designede det famøse Operahus i Sidney var legen med de grafiske skaller allerede begyndt, og det resulterede i den ikoniske Sundowner pendel tilbage i 1948. Dengang lykkedes det for Jørn Utzon at skabe en pendel, der både er tidløs i udtrykket, og som kaster lyset både op og ned uden at blænde beskueren. Kvaliteter, de fleste sætter pris på, når det gælder en spisebordslampe og måske derfor, dette pletskud mere end 70 år senere stadig er aktuelt.

Læs mere om produktet her

FM1954 pendel, Grey Sand fra Frandsen

FM1954 pendlen fra Frandsen er simplicitet når det er bedst. Her er ingen dikkedarer, ingen tidstypiske detaljer, der afslører designæra eller krummelurer til at forstyrre. Fokus er på den cylindriske skærm, som netop er lanceret i den mest passende nuance, vi kan komme i tanke om: Den smukkeste gråbeige nuance – grey sand. Alene eller i flok giver den et dejligt, kraftfuldt lys, som virkelig inviterer til en prominent placering over spisebordet.

Læs mere om produktet her

Milieu Colour Mini Mini fra Warm Nordic

Milieu Colour Mini fra Warm Nordic er et oplagt flokdyr, som virkelig kommer til sin ret i formation af flere pendler. Designet stammer tilbage fra 1975, hvor det blev skabt af Jo Hammerborg, men nedskalleringen i størrelse er med til at føre det organiske design frem på første parket anno 2023. Netop nu handler god smag om at gå all in på det, du bedst kan lide, og det er oplagt med Milieu i miniature, som kalder på at blive opskalleret i antal – fremfor i størrelsen som originalen. Over spisebordet, over trappen eller i hjørnet ved sofaen.

Læs mere om produktet her

BIRLA tekstilpendel fra ILVA

Siden de blottede glødepærer faldt fra tinderne, er lampedesignerne målrettet gået efter at skjule lyskilden for beskueren og dermed skåne blikket fra at blive blændet. Den bestræbelse har hos Ilva resulteret i denne skønhed: Birla pendlerne i metalstel betrukket med hvidt tekstil, der lader lyset flyde frit – uden at blænde. Som en ekstra lille finesse, der får netop Birla til at skille sig ud fra andre tekstilpendler, er stellets konstruktion med varierende mellemrum mellem metalstængerne. Delikat og elegant.

Læs mere om produktet her

Benjamin Pendel Atomic Blue fra Frandsen

Frandsens grafiske Benjamin pendel i XL er et kæmpe udråbstegn til din indretning, der både bringer farve, mod og blikfang ind i ethvert rum, den inviteres ind i. Det er sjældent, vi ser et design, som på så flabet vis stjæler spotlightet, og det er befriende nemt at forholde sig til pendlen. Den er næsten barnligt naiv i sin udformning med formgivning som var den taget ud af en matematikbog og det er præcis det, der er beretigelsen. Den giver kant til omgivelserne, uden at blive forældet.

Læs mere om produktet her

CADOVIUS FLOWER LAMP fra dk3

Vi ser tit møbler med dobbeltfunktion, men det er sjældent, vi ser det i lampernes verden. Men det er i den grad tilfældet med Poul Cadovius' 'Flower Lamp', hvis navn øjeblikkeligt sladrer om den unikke dualitet, der er indbygget i designet. Cadovius selv brugte lampen i sit showroom, hvor lyset faldt over grønne planter i næsten gulvhøjde, men installationen (som den næsten fortjener at blive omtalt) vil også gøre sig godt i klaser af flere.

Læs mere om produktet her

STEM OG VIND HER

Sådan deltager du i konkurrencen

Frem til den 10. april 2023 kan du deltage i afstemningen og samtidigt deltage i lodtrækningen om et gavekort på 1000 kr. til lækkert design. Vi udlodder i alt 25 gavekort til en samlet værdi af 25.000 kr. Vinderne får direkte besked.

Kategorierne og udvælgelsen

Kategorierne er blevet fastsat og udvalgt af et dommerpanel bestående af:

  • Helle Blok; chefredaktør for BOLIG MAGASINET
  • Julie Löwenstein, stylist for BOLIG MAGASINET
  • Mi Skjold Brix, Digital Indholdschef på BOLIG MAGASINET og BO BEDRE
  • Erik Rimmer, chefredaktør på BO BEDRE

De fire kompetente dommere har nomineret de designs, som de finder, er de bedste i de forskellige kategorier, men det er dig, som endeligt bestemmer, hvilke produkter der skal vinde.

Efter produkterne er blevet nomineret, har producenterne betalt et gebyr samt sponsoreret præmier til afstemningen, konkurrencen og gavekort til Design Favoritter Bo Bedre og Bolig Magasinets Læserpris 2023.

STEM OG VIND HER

    HÅNDPLUKKET TIL DIG