Design Favoritter 2023: Spisebordsstole - her er de nominerede

Stem på din favorit, og deltag samtidig i lodtrækningen om gavekort til en samlet værdi af 25.000 kroner.

Design Favoritter er Danmarks interiør pris, der hylder det bedste tilbehør til boligen - og vinderne vælger du!

Se de nominerede herunder, og stem på din favorit HER

SAGA højstol fra Oaklings

SAGA-højstolen er et nyt godt bud på en højstol til børn, som matcher husets øvrige interiør. Den kommer med et aftageligt T-kryds, så det både passer til de helt små børn, men også kan vokse sammen med børnene. Stolen er testet og godkendt efter de gældende europæiske standarder.

Læs mere om produktet her

X-Line fra Magnus Olesen

X-Line er en ikonisk stol designet af den danske arkitekt, Niels Jørgen Haugesen i 1977. Konstruktionen er baseret på en simpel og logisk formgivning – heraf opstod det ikoniske X, som er en vigtig del af stolens funktion, styrke og stabilitet. Den tynde tråd i stål giver stolen et smukt industrielt udtryk, og gør den anvendelig til mange forskellige rum. Stolen blev relanceret i 2022 og vandt Design Awards 2022 i kategorien 'Årets Comeback'.

Læs mere om produktet her

SM 827 fra Skovby

Stol #827 er næsten født som ikon. Den har et moderne look, men der er samtidig et strejf af mid century modern over den. Det nye flettede sæde giver stolen et let og skandinavisk udtryk – nærmest shaker-agtigt. Både sæde og den rundede ryg giver en god støtte og komfort.

Curious fra UMAGE

Spisebordsstolen Curious er en stabelbar stol med et let, minimalistisk og elegant udtryk. Curious er fremstillet af egetræsfiner med ben i messing og sort og fås både med og uden sædehynde. Sædehynden fås i 17 udvalgte farver af det 100 % genanvendte Horizons-tekstil og i brun og hvid i et Teddy Bear-tekstil.

Læs mere om produktet her

Gesture Chair fra Warm Nordic

Warm Nordic præsenterer den ikoniske Gesture stol fra 1957 designet af Hans Olsen i helt nye farver skabt i samarbejde med den verdenskendte designer, Alfredo Häberli. Alfredo Häberli arbejder med følelser, energi og nysgerrighed i designprocessen. Farverne til Gesture stolen har han udvalgt med henblik på at give det tidløse design nutidig kant, der kan holde med tiden. Stolene er produceret i FSC-mix træ og kommer i seks forskellige farver.

Læs mere om produktet her

J178 Lønstrup fra FDB Møbler

Stolen Lønstrup er designet af Stine Weigelt. Inspirationskilden er byen af samme navn, som ligger på toppen af den nordjyske vestkyst. Som landskabet omkring den er alt overflødigt skåret væk, så kun det rå og rene står tilbage. De smukt drejede rundstokke bærer hele konstruktionen, mens sædet i flettet papirgarn leder tankerne hen på andre store klassikere fra FDB Møbler. Stolen er på én gang markant og ydmyg i sit udtryk og kan stå model til alle hjemmets rum. Endnu et billede på dansk design, og hvorfor FDB Møbler har skabt klassikere siden 1942.

Læs mere om produktet her

Piet Hein stolen fra Sibast Furniture

Multikunstneren Piet Hein er en af de helt store danske kulturpersonligheder – et kreativt geni, som de fleste kender – enten i kraft af hans finurlige gruk – eller fordi de indtager dagens måltider omkring hans superellipse™ bord. Superellipsens™ form ligger også til grund for PIET HEIN stolen, som Piet Hein tegnede til bordet i 1968, men som aldrig kom i produktion. Det råder Sibast Furniture nu bod på. I tæt samarbejde med Piet Heins familie præsenterer den danske møbelproducent den superelliptiske stol.

Læs mere om produktet her

STEM OG VIND HER

Sådan deltager du i konkurrencen

Frem til den 10. april 2023 kan du deltage i afstemningen og samtidigt deltage i lodtrækningen om et gavekort på 1000 kr. til lækkert design. Vi udlodder i alt 25 gavekort til en samlet værdi af 25.000 kr. Vinderne får direkte besked.

Kategorierne og udvælgelsen

Kategorierne er blevet fastsat og udvalgt af et dommerpanel bestående af:

  • Helle Blok; chefredaktør for BOLIG MAGASINET
  • Julie Löwenstein, stylist for BOLIG MAGASINET
  • Mi Skjold Brix, Digital Indholdschef på BOLIG MAGASINET og BO BEDRE
  • Erik Rimmer, chefredaktør på BO BEDRE.

De fire kompetente dommere har nomineret de designs, som de finder, er de bedste i de forskellige kategorier, men det er dig, som endeligt bestemmer, hvilke produkter der skal vinde.

Efter produkterne er blevet nomineret, har producenterne betalt et gebyr samt sponsoreret præmier til afstemningen, konkurrencen og gavekort til Design Favoritter Bo Bedre og Bolig Magasinets Læserpris 2023.

STEM OG VIND HER