13 idéer til påskens fineste og flotteste kager

Påsken er snart over os, og selvom påskefrokosten måske ikke bliver som den plejer, er der stadig god grund til at kaste dig over kagebagningen. Her er i hvert fald 13 af slagsen.

4. april 2020 af Laura Edlefsen Thurøe

Påske er for mange lig med kreatid, familiehygge og påsketraditioner. Blandt de største påsketraditioner er påskefrokosten og den hertilhørende servering af alverdens påskelækkerier. 

Selvom påskefrokosten måske ikke bliver, som den plejer i år, skal det ikke stoppe dig fra at gribe dejskraberen og få gang i påskebagningen – din familie vil elske dig for det.

Bagning er en hyggelig aktivitet for hele familien, og der er noget specielt ved at spise lækkerierne, når de er hjemmekreerede, og alle har været med til at lave det.

På blandt andet Pinterest findes der utallige ideer til, hvilken type kage du kan lave, og du behøver ikke være verdensmester i bagning for at give dig i kast med det. Der findes nemlig kager til alle bage-niveauer.

Særligt for de fleste påskekager er, at der gerne må leges med både smage det visuelle udtryk. Og sidste års påske-bage-trend er en sikker vinder igen i år. 

Læs med her og bliv inspireret af de lækreste påskekager – vi garanterer at du bliver lækkersulten!

Fuglerede kage

Påske associeres ofte med fuglereder og påskekyllinger, og det kan også nemt blive et tema, når du skal lave din påskekage – fx ligesom det er gjort med denne chokoladekage.

Påskekage med passionsfrugt

Hvis der er noget, der går godt i spænd, er det når det søde chokolade møder det syrlige passionsfrugt. Derfor er det også et oplagt valg i din kage – og så er det både lækkert og flot.

En anderledes påskedessert

Imponer din familie med en flot og anderledes påskedessert som denne. Kagen har en kæmpe wauw-effekt, og du vil uden tvivl blive populær hos den, der skal spise den! 

Glazekage

Hvis du ikke har prøvet at arbejde med glaze før, kan det være lidt af en udfordring. Denne påske har du måske lidt mere tid, end du plejer, og derfor er det en oplagt mulighed at prøve det af nu. En orange havtorn glaze leder tankerne hen på påske, og se bare en flot finish kagen får!

Påskemazarin

Mazarinkage er en klassiker og med hvid chokolade ganache og påskeæg på toppen, bliver det en sikker vinder til påskedagene.

Lakridskage

Lakrids, hvid chokolade og citron? Den kunne vi godt spise!

Påskeæg med crunch

Prøv en anderledes påskedessert i år og lav dine egne chokoladepåskeæg. De kan laves i utallige varianter alt efter, hvilken smag du bedst kan lide. De her er med karamel og crunchy saltkaramel kugler – lyder det ikke bare lækkert?

Påskecheesecake

Er du ligeså vild med cheesecake som os, er den her en must-try. Den gule farve skriger påske, og er derfor perfekt som påskedessert.

Påskecupcakes

Cupcakes er nemme at lave, kan laves i mange forskellige varianter, og i lige den sværhedsgrad der passer dig! Prøv fx denne med gul frosting, rosmarin og påskeæg på toppen.  

Påskebrød

Hvis du vil prøve noget lidt anderledes, er disse påskebrød en oplagt ide. Dejen flettes til en rede og de færdigbagte "reder" pyntes med marcipanpåskeæg. Det salte møder det søde, og de er perfekte til morgenmaden eller til et lille mellemmåltid!

Påskecookie bars

Denne påskeversion af en cookie bar ser alt for lækker ud – og så er den tilmed nem at lave, så alle kan være med! 

De sjove kager til børnene

Påsken er også børnenes kreative fest, og for mange betyder det hjemmelavet påskepynt- og dekorationer. Hvorfor ikke tage det kreative med ind i bagningen? Lad børnene være med og prøv fx at dekorere muffins som får – hyggeligt og sjovt både for de store og små!

Nougatlagkage

Hos Odense Marcipan kan du finde mange opskrifter på påskeæg og påskekager. Blandt andet denne påskekage med nougat, som ligner noget vi godt kunne blive afhængige af!

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...