Påskekage: Her er opskriften på påskens bedste kage

Det lyder måske utroligt, men dette er faktisk en relativt nem kage at lave - selv for dig, der ikke er top-rutineret amatørbager.

Påskekage opskrift

Rund påskefrokosten af med verdens bedste påskekage!

Den er flot, men den er nemmere at lave, end man skulle tro, og risikoen for at ende med tørre bunde og skilt mousse er minimal.

Bunden består af en svampet brownie, som toppes af en luftig, sød syrlig passionsfrugtmousse og pyntes med et simpelt marcipanbånd og en "mango-rose" på toppen, som nemt kan skiftes ud med simplere topping-discipliner som fx knuste chokoladeæg, kokos eller chokoladespåner.

Lyder det overvældende?
Herunder finder du både opskrift og 3 grunde til, at du nok skal lykkes med denne smagseksplosion af en påskekage.

Påskekage opskrift

Påskekage med passionsfrugt, brownie og mango

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 kage

Browniebund

  • 6 æg
  • 300 g smør
  • 300 g chokolade
  • 360 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 vaniljestang
  • 200 g hasselnødder
  • 160 g hvedemel

Passionsfrugtmousse

  • 20 passionsfrugter
  • 10 dl piskefløde
  • 8 stk. husblas
  • 200 g sukker
  • 2 citron, saften heraf

Pynt

  • 4 stk. mango
  • 400 g marcipan
  • flormelis

Sådan gør du

Brownie

  • Smelt smør i en kasserolle – det må ikke koge, men skal bare smelte. Tag det af blusset.
  • Hak chokoladen, og tag en lille håndfuld fra.
  • Smelt chokoladen i det smeltede smør.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt sukker med knivspidsen.
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse.
  • Vend smør og chokolade i æggemassen. Når de to blandinger er ensartet, sigtes hvedemelet i dejen.
  • Når dejen er ensartet vendes nødder, hakket chokolade og salt i.
  • Bag brownien i en springform ø 20 cm beklædt med bagepapir ved 175 grader varmluft i 23-27 minutter afhængigt af din ovn.
  • Kagen hæver op, men vil falde igen, når den er kølet ned – det er meningen, den skal føles klæg i midten! Den må endelig ikke blive for tør.
  • Sæt kagen på køl.

Passionsfrugtmousse

  • Udblød din husblas i rigeligt koldt vand i min. 10 min.
  • Flæk frugterne og skrab frugtkødet inklusiv kerner ud i en kasserolle. Tilsæt sukker og saften af en citron.
  • Kog massen op, og si herefter kerner og frugtkød fra, så du ender med en koncentreret saft. Ca 1,5 - 2 dl.
  • Kom husblassen i saften, og rør til den er opløst.
  • Sæt saften til afkøling, imens du pisker fløden til flødeskum - vær opmærksom på, at du ikke pisker for længe!
  • Hæld nu en lille smule af den håndlune saft i flødeskummet, mens du vender den rundt med en dejskraber.
  • Når saften er mikset med flødeskummet, hælder du en sjat mere i, vender og fortsætter til al saft er blandet op i flødeskummet.

Samling

  • Hæld moussen i en sprøjtepose, hvis du har. Så er den nemmere at få ned langs siden på din brownie.
  • Beklæd siderne på en springform ø 25 cm med bageplast.
  • Befri den kolde brownie fra springformen og læg den over i den større springform.
  • Hæld din mousse over brownien eller sprøjt den ud. Først langs siden og dernæst over. Brug en spartel eller dejskraber til at fordele moussen jævn på toppen.
  • Stil kagen på køl.

Pynt

Marcipanbånd

  • Når kagen har sat sig, er den klar til at blive pyntet. Befri kagen fra springform og kageplast.
  • Strø flormelis på køkkenbordet, og rul marcipanen til en lang pølse, der kan nå hele vejen om kagen.
  • Tryk den flad og bredere med en kagerulle, og skær kanten på dit marcipanbånd til, så det bliver helt skarpt.
  • Rul marcipanbåndet forsigtigt sammen og rul der herefter om kagen.

Mangorose

  • Tag din ene mango og skær så stort et stykke af som muligt, mens du undgår stenen. Det vil typisk være den "brede" side. Gentag på den anden side af stenen, så du ender med et midterstykke, hvor stenen fortsat sidder. Det skal du ikke bruge. Gentag samme proces med den anden mango.
  • Fjern skrællen og læg mangostykkerne på dit skærebræt. Skær nu 1-2 mm tynde skiver af de to store stykker mango på det smalle led, således at du ender op med at få flest mulige skiver ud af et en mangoside.
  • Rul et centrum til mango-rosen af ét til to stykker mango, og placer dem på midten af din kage.
  • Tag nu 3 stykker mango, som du lægger i forskudte lag, så de ligger i forlængelsen af hinanden. Snor "stykket" (som består af de tre stykker i forlængelse) omkring centrum af din rose, som står på kagen. Fortsæt stykke for stykke med at udvide rosen. Tag enten flere stykke i forlængelse af hinanden eller læg stykke for stykke på.
  • Når der er 5 centimeter til kanten, trykker du forsigtigt din "mango-rose" lidt flad, så den spreder sig.
  • Dæk de sidste synlige centimeter til kanten med flere stykker mango, som nu ligger mere ned end de står op.
  • Synes du ikke centrum på rosen er "tæt" nok, kan du rulle et stykke mango stramt og forsigtigt presse det ned i midten.

3 ting, der gør denne påskekage næsten idiotsikker

  • Brownies kræver ikke en perfekt afbagning for at være drøngode!
  • Passionsfrugtmoussen er utrolig simpel at lave og skal ikke sprøjtes flot op. Den skal bare "på".
  • Marcipan-båndet skjuler alle ujævnheder og lufthuller, der måtte komme i moussen.
Påskekage opskrift
© Mi Skjold Brix