© Thomas Dahl

2 klassiske cocktails med et sommerligt tvist

Brug havens bær til at skabe friske og nye smage i ellers velkendte klassikere, og server dem i smukke glas på terrassen.

15. juni 2020 af Benjamin Creative for ILVA

Solrige stunder i haven bliver kun bedre med godt selskab og en iskold, forfriskende drink i hånden. 

Brug havens søde og syrlige bær til at genfortolke klassiske cocktails i sommerlige versioner, der kan nydes i de smukkeste glas fra ILVA, hvor du finder et bredt udvalg af tilbehør til servering og til køkkenet. 

Vi har lavet to nye versioner af velkendte cocktails, som du her får opskrifterne på. Skål!

Jordbær Gin Fizz

© Thomas Dahl

PÅ BILLEDET Timeless ginglas fra ILVA, 50 cl, 4 stk., 199 kr.

Gin Fizz er en forholdsvis enkel og klassisk cocktail, der nemt kan gøres personlig med favoritter som jordbær, som du måske har plukket i haven eller på en jordbærfarm. Æggehviden giver en cremet smag og sørger for lækkert skum på toppen.

Det skal du bruge:

  • 5 cl gin
  • 3 cl jordbærsirup
  • 1 æggehvide
  • 2 cl danskvand
  • Isterninger
  • Jordbær til pynt

Sådan gør du:

Hæld gin, jordbærsirup og æggehvide i en shaker med is. Ryst godt indtil shakeren bliver så kold, at du ikke kan holde på den. Hæld blandingen over i et afkølet Timeless ginglas fra ILVA, og top af med danskvand. Pynt med friske jordbær.

Blåbær Margarita

© Thomas Dahl

PÅ BILLEDET Timeless cocktailglas fra ILVA, 25,5 cl, 4 stk., 169 kr.

En elsket og nem cocktail, der med tequilaen giver et lille, friskt spark. Den friskpressede limesaft sørger for en lækker syrlighed, mens blåbærsiruppen giver en sød og fyldig smag af sommer.

Det skal du bruge:

  • 5 cl tequila
  • 1 cl cointreau
  • 2 cl blåbærsirup
  • 2 cl friskpresset limesaft
  • Isterninger

Sådan gør du:

Hæld tequila, cointreau, blåbærsirup og limesaft i en shaker med is, og ryst til shakeren er iskold. Hæld blandingen i et afkølet Timeless cocktailglas fra ILVA, og pynt eventuelt med en skive lime. 

Lav din egen sukkersirup med bær

© Thomas Dahl

PÅ BILLEDET Timeless ginglas, 50 cl, 4 stk., 199 kr. Timeless whiskeyglas, 34,5 cl, 4 stk., 129 kr. Timeless cocktailglas, 25,5 cl, 4 stk., 169 kr. Stone vandglas, 49 cl, 4 stk., 149 kr. Tristana skærebræt i akacietræ, l 43 x b 15 cm, 249 kr. Alt fra ILVA

Mange cocktailopskrifter indeholder ofte sukkersirup for at give ekstra sødme. Dem kan du nemt selv lave med friske bær fra haven for at give en lækker, sæsonpræget smag. De kan også bruges som saftevand til ungerne, hvor siruppen bare skal blandes op med poste- eller danskvand.

Det skal du bruge (Til ca. 0,5 liter):

  • 200 gram sukker
  • 400 gram bær af eget valg
  • 1 dl glucosesirup
  • 2,5 dl vand

Sådan gør du:

Hæld bær og sukker i en gryde sammen med glukosesirup og vand. Lad det koge i 10-15 minutter under omrøring og tag det af blusset. Hæld det igennem en si i en skål eller direkte på en varmeresistent glasflaske. Opbevar det på køl i maksimum en uge. 

Find flere smukke glas i ILVA, hvor du udover møbler i alle afskygninger, også kan gå på opdagelse i en masse tilbehør til servering og køkken – Om så det er stentøj og porcelæn eller glas og bestik. Få mere inspiration til udelivet, og shop online på ilva.dk eller følg med på @ilvabolig på Instagram.

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...