3 søde opskrifter, du skal glæde dig til at lave af efterårets æbler

Efterår er lig med æbletid! Og der findes et væld af lækre opskrifter, du kan bruge de saftige æbler til. Find 3 nemme favoritter her.

Æbletærter med butterdej
© Getty Images
Opskrift på æbleroser
© Getty Images

Opskrift på nemme æbletærte-roser

Køb færdig butterdej og smør den med en blanding af smør, sukker og kanel.

Skær æbler i fine, tynde skiver og se i videon nedenfor, hvordan du bærer dig ad med at skabe de smukke roser - det er nemmere end du tror.

Æbletærte

Lynhurtig æblekage-crumble

ÆBLEFYLD

  • 5 store æbler
  • 1 citron (saften heraf)
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær

Hak æblerne og kom dem i en skål med saften fra en citron, sukker, kanel og ingefær. Bland det og sæt det til side.

HAVRECRUMBLE

  • 100 g havregryn
  • 50 g hvedemel
  • 3 spsk brun farin
  • 2 spsk kanel
  • 1/2 tsk ingefær
  • 75 g smør
  • 1/2 dl hakkede mandler

Bland alle ingredienser undtagen smøret i en skål. Når de er blandet godt, tilsætter du det kolde smør i tern og nulrer de tørre ingredienser ind i smørret.

Hæld æblerne og saften i et ildfast fad og top dem med crumblefyldet, som du fordeler jævnt over hele fadet.

Bag kagen i 20-30 minutter, mens du jævnligt kigger til den. Kagen er færdig, når den er let gylden.

Æbletærte med butterdej

Opskrift på æbletærte med stjernelåg

MØRDEJ

  • 300 g hvedemel - erstat evt. 50 g med mandelmel.
  • 150 g stuetempereret smør.
  • 100 g flormelis.
  • 1 stort æg
  • 1/2 tsk vanillepulver

Ælt alle ingredienserne sammen til en dej og sæt den hurtigt på køl med film omkring i en times tid.

Tag 2/3 af dejen og rul den ud til bunden. Smør et ildfast fad og beklæd det med bunden.

Sæt form med tærtebund på køl igen sammen med den sidste tredjedel af dejen i film.

FYLDET

Lav fyldet efter samme fremgangsmåde som ovenfor, men tilføj 1 spsk hvedemel, som vil give fyldet en mere "klistret" konsistens.

SAML TÆRTEN

Hæld fyldet på tærtebunden og rul den sidste del af dejen ud. Stik så mange stjerner, hjerter eller blade ud, som du kan og dekorer tærten.

Pensl stjernerne med mælk, og bag tærten i en forvarmet ovn på 190 grader i ca. 45 minutter, mens du løbende holder øje med farven. Den skal være gyldenbrun.