Bag med børnene til Halloween: Ditte Julie Jensen lancerer festlig bagebog til børn

Den kendte kageekspert har samlet 30 børnevenlige opskrifter til årets højtider. Prøv her en af bogens Halloween-opskrifter: enøjede edderkopper!

7. oktober 2021 af Benjamin Creative for Gyldendal

Elsker du også hyggelige stunder i køkkenet med børn eller børnebørn? Så har du nu endnu en grund til at finde forklædet frem. Der er nemlig udgivet en ny bog, som inviterer bageglade børn og voksne til sammen at kreere lækre desserter og kager.

Det er den kendte TV-kok og kagebogsforfatter, Ditte Julie Jensen, som står bag bogen Vores bagefabrik, der udgives d. 7. oktober 2021. Her kan du finde børnevenlige opskrifter, som omfavner årets højtider med ekstra tid til hygge, sjov og nærvær med børn i køkkenet.

Skab en bagefabrik til årets højtider

Vores bagefabrik indeholder 30 opskrifter til årets mange højtider. Så kan børnene være med til at skabe påskeminder, uhyggelige halloween-kager, hyggelige julestunder og festligt nytårssjov. Vores bagefabrik giver også inspiration til mange børns yndlingsdag, nemlig fødselsdagen. Her kan der laves forskellige fest-kager fyldt med krymmel og konfetti.

I bogen er der både opskrifter, hvor de mindste børn kan være i køkkenet sammen med ældre børn eller en voksen, og opskrifter, hvor ældre børn helt selv kan skabe fantasifulde chokolader, kager og bagværk.

Om den kendte kageekspert bag bogen

Ditte Julie Jensen er TV-kok, kagebogsforfatter og semifinalist i DRs Bagedysten 2015 samt vinder af jule- og nytårsudgaven i 2018. Hun er indehaver og designer bag bage- og stelserien By Ditte Julie, og så står hun bag flere koge- og bagebøger såsom Vores bageeventyr, Kageminder og Tid til kage. Hun har desuden en YouTube-kanal, en blog og mere end 115.000 Instagram-følgere. 

Prøv en af Halloween-opskrifterne fra bogen: De enøjede edderkopper

Der er ikke længe til halloween, som er en (u)hyggelig højtid, hvor børnene kan klæde sig ud og nyde slik og søde sager i alle former og farver. Lav for eksempel disse enøjede edderkopper, som kan bruges ovenpå en kage eller blot serveres som scary snacks! De bliver et sikkert hit blandt både børn og voksne – for de smager uhyggeligt godt.

Det skal du bruge (til 20 edderkopper)

Romkugledej

  • 400 g kagerester
  • 1 dl mørk chokolade
  • 1,5 dl mælkechokolade
  • 125 g marcipan
  • 2 spsk marmelade
  • 2 tsk romessens

Øvrigt

  • 1,5 dl mørk eller mælkechokolade
  • 10-15 Oreos med kakaocreme 
  • Lakrids-snørebånd
  • Sukkerøjne 

Sådan gør du

Romkugledej

1. Smuldr kageresterne i en stor skål.

2. Smelt chokolade i en mikrobølgeovn eller over et vandbad. Vær forsigtig, så du ikke brænder dig.

3. Hæld den smeltede chokolade ned i kageresterne.

4. Riv marcipanen, og kom det op i skålen.

5. Vend marmelade og romessens i dejen og ælt det hele godt sammen.

6. Tril 20 kugler (gerne i forskellige størrelser).

7. Kom dem på køl, og lad dem trække lidt. 

Øvrigt

8. Smelt chokolade i en mikrobølgeovn eller over et vandbad. Vær forsigtig, så du ikke brænder dig.

9. Knus Oreos i en skål.

10. Kom først en romkugle i den smeltede chokolade og derefter i de knuste Oreos.

11. Fortsæt med alle romkuglerne.

12. Lav 3 huller i hver side af hver romkugle med en madpind. Sæt snørebånd i hullerne, så det ligner edderkoppeben.

13. Sæt et enkelt øje på hver edderkop med lidt chokolade.

OBS: Husk at være forsigtig, hvis du smelter chokoladen over et vandbad. Vandet er kogende, og det er derfor vigtigt, at du har en voksen ved siden af, imens du smelter chokoladen.

Ditte Julie opfordrer til at slippe kontrollen

Vil du gerne skabe nogle hyggelige rammer i køkkenet, så husk på, at det er barnet og nærværet, der er i fokus, og ikke slutresultatet. Det er i hvert fald dét, som er et af budskaberne i den børnevenlige bagebog. 

Det kan godt være svært at have børn med i køkkenet, og Ditte Julie omtaler i sin bog, at det ikke bør handle om dokumentation og tanken om et perfekt resultat. Fokusér i stedet på nærværet og hyggen, og lær at slippe kontrollen og tanken om det perfekte – særligt ved årstider som jul og nytår.

Bogen kan købes her

Vil du glæde et barn eller en voksen med den farverige opskriftsbog, lanceres Vores bagefabrik d. 7. oktober, hvor den forhandles i bogbutikker landet over samt i netbutikker. Den kan også bestilles på Gyldendals eget website lige her.

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...