Bagedyst deltager laver overraskende opdatering af den klassiske rutebil-lagkage
Kender du også klassikeren med flødeskum og kakaomarengs, der er blevet serveret i mangt et dansk hjem, når nogen fylder år? Sådan her har du aldrig prøvet den før!
I den nye bagebog, som tidligere Bagedyst-deltager Ditte Julie står bag, er det fælles tema for de 40 kageopskrifter, at de alle er opdateringer af klassiske kager.
Blandt andet rutebillagkagen, der er en børnevenlig lagkage med fabrikerede, kakaolagkagebunde, flødeskum og knuste rutebiler, har i 'Kageminder' været en tur i Ditte Julies kyndige kagehænder og er blevet forvandlet til seks små kageoverraskelser!
I stedet for de færdigkøbte elementer samlet til én stor kage, har Ditte Julie skabt rutebilkager af kakaomørdej, kakaofrangipane, rutebiler, hindbær og flødeskum.
Mums!
Følg opskriften og gør hende kunsten efter.
PSSST Kan også laves som én stor kage.
Opskrift på rutebilkager
Kakaomørdej
INGREDIENSER
- 130 g kagehvedemel 20 g kakao
- 60 g flormelis
- 80 g smør, blødt
- 2 æggeblommer
FREMGANGSMÅDE
Smuldr hvedemel, kakao, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i mindst 30 minutter.
Kakaofrangipane
INGREDIENSER
- 80 g smør, blødt
- 80 g lyst rørsukker
- 80 g mandler, blendet til mel 1 æg str. M/L
- 1 nip salt
- 10 g kakao
FREMGANGSMÅDE
Ælt smør, rørsukker og mandelmel sammen. Tilsæt æg, salt og kakao og ælt det godt sammen.
Ælt mørdejen kort sammen og udrul den i 2-3 mm tykkelse på et bord let drysset med mel. Fyld dejen i seks tærteforme (8 cm i diameter). Fjern overskydende dej ved hjælp af kagerullen. Fyld kakaofrangipanen i den ubagte tærte og bag den ved 190 grader varmluft i ca. 10 minutter. Lad tærterne køle af på en bagerist.
Rutebiler
INGREDIENSER
- 200 g flormelis
- 1 spsk. kakao
- 1 knsp. hjortetaksalt 30 g æggehvider
FREMGANGSMÅDE
Ælt det hele sammen og kom massen i en sprøjtepose med en stjernetylle. Lav små stave (5 cm lange) på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter. Lad dem køle ned og knus dem herefter i en pose eller foodprocessor.
Pynt og samling
- 6 spsk. god hindbærmarmelade 3 dl piskefløde
- friske hindbær
- 50 g god mørk chokolade
FREMGANGSMÅDE
Smør 1 spsk. hindbærmarmelade ud på hver af tærterne. Pisk fløden til sprøjtefast flødeskum og vend en håndfuld knuste rutebiler i flødeskummet. Kom det herefter i en sprøjtepose med en stor glat tylle, og sæt en fin top på hver af tærterne. Tril dem herefter i knuste rutebiler. Temperer chokoladen (se side 16-17) og lav chokoladestave.
Pynt kagerne med chokoladestave og friske hindbær.
Find flere af Ditte Julies fristende opdateringer af kageklassikere og -minder i hendes nye kagebog 'Kageminder', som er udkommet på Gyldendal og koster 249 kr.