Elsker du G&T? Her er opskriften på din nye yndlingscocktail!
Bartenderen guider til opskriften, der giver din gin og tonic sjus et ekstra nøk opad. Vi lover, den er himmelsk - og ret nem at lave.
Den gode gamle gin & tonic får sig her en overhaling, der er god uanset på hvilken årstid, du mangler en lækker opskrift på en nem og velsmagende cocktail.
Christine Grud Nielsen, bartender på den aarhusianske bar Fatter Eskil, deler her sin bedste opskrift på gin hass, der på mange måder minder om en lækker G&T, men med tilføjelse af både lemon og mango for et mere syrligt og sødt smagsindtryk.
I modsætning til, hvordan du formentlig skænker en G&T, så skal du finder en shaker frem for at lave din gin hass. Og der skal godt med is i både den og glasset, du skænker den i!
- Ofte, når man får serveret en drink kan man måske undre sig over den store mængde is i glasset, men det er altså fordi din drink hurtigere ville blive udvandet, hvis ikke der var nok isterninger i. Så smelter de nemlig hurtigere, så var gavmild med dem - også i glasset!
Det skal du bruge til én gin hass
- 4 cl gin
- 4 cl mangosirup, fx fra Monin
- 2 skiver friskpresset lime
- Lemonsodavand
- Isterninger
Sådan laver du en gin hass
- Fyld shakeren næsten op med is og kom gin, mangosirup og en skive lime i.
- Ryst shakeren, indtil der danner sig kondens på udvendig side.
- Si væsken ned i højt glas fyldt med is.
- Top med lemonsodavand og en skive lime.
Velbekomme!