Den perfekte cocktail til dig, der elsker fransk citrontærte

Den perfekte balance mellem syrlig og sød er det, dine gæster får, hvis du serverer denne labre larve som det søde punktum.

© John Waite

Syrlig-sød cocktail med cremet låg af marengs

Denne cocktail er både blæret at servere, og smager fantastisk.

Hvis du ikke allerede har en gasbrænder, er dette den bedste anledning til at skaffe en. De kan fås for et par hundrede kroner og giver mulighed for at lave mange sjove finter i køkkenet.

Du skal bruge:

  • 40 ml frisk citronsaft
  • 20 g sukker
  • 40 ml Limoncello-likør
  • Mineralvand efter behov

Marengs-låg:

  • Æggehviden fra et stort æg
  • 65 g sukker

Fremgangsmåde:

Rør citronsaft og sukker sammen, indtil sukkeret er opløst. Hæld det på en cocktailshaker eller et stort syltetøjsglas med låg og ryst blandingen med likøren, mineralvand og knust is.
Hæld drinken i glasset.

Marengs:
Pisk æggehviden, så den er stivnet helt, og tilsæt sukkeret, mens du pisker kosntant.
Læg et låg af marengs på toppen af drinken, og brug en gasbrænder til at flambere marengsen forsigtigt.

Bliv inspireret af flere John Waite-ideer her

HÅNDPLUKKET TIL DIG