Dalgona: Den lækre, cremede kaffetrend du sikkert allerede har ingredienserne til
Du kender helt sikkert den klassiske iskaffe, der bliver langet over mange cafédiske om sommeren. Denne kaffedrik er endnu bedre - og du kan sagtens lave den derhjemme.
I USA er der lige for tiden en ny kaffedrik i kopperne hos trendsætterne. Tjek bare Instagram, der allerede har knap 163.000 billeder med tagget #dalgonacoffee.
Og den er så småt ved at dukke op i Danmark.
Den kolde kaffedrik, som går under navnet dalgona-kaffe, består af en pisket, cremet kaffeskum, som hældes over iskold mælk med isterninger.
Oprindeligt opstod den piskede kaffeskumsdrik i Sydkorea, men den er heldigvis ikke så eksotisk, at du ikke kan lave den med ting, du allerede har i køkkenet, hvis du ynder at nyde en kop kaffe i ny og næ - eller dagligt.
Opskrift på dalgona-kaffe
INGREDIENSER
- 2 spsk. instant kaffe
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. varmt vand
- 1 dl sødmælk
- Isterninger
SÅDAN LAVER DU DALGONA-KAFFE
- Hæld instant kaffe, sukker og varmt vand i en skål og pisk (helst med håndmixer) indtil massen er blevet til en halvfast lysebrun skum.
- Hæld mælken over isterninger i et glas og kom herefter din nypiskede kaffeskum på toppen.
- Server kaffen med en røreske eller pind, så dele hele kan blandes efter smag.