Dalgona-hypen når nye højder med denne cocktailopskrift

Lige da hypen ikke så ud til at kunne blive vildere, dukkede denne geniale opskrift på dalgonakaffen i cocktail-version op. Stadig nem. Stadig virkelig god!

Dalgona Cocktail
© Getty Images

Move over espressomartini...!

Har du ikke hørt om Dalgona-kaffen har du formentlig ikke været i nærheden af internet i første del af 2020.

Hvis det er tilfældet, kan vi berette, at det er årets mest hypede kaffedrik (med god grund). Dalgona, der stammer fra Sydkorea består af iskold mælk, som toppes med en pisket kaffeskum, der består af instantkaffe, lidt vand og sukker.

Og det er det.

Kaffen er cremet, iskold og lækker og har lagt internet og sociale medier ned i marts og april, som et alternativ til iskaffen, og noget tyder på, at cocktailversionen kommer til at gøre det samme.

Dalgona-cocktailen har i den grad potentialet og flere udenlandske medier har allerede delt forskellige versioner af dalgona-kaffen i cocktailform.

Denne opskrift får sine procenter fra cremet Baileys og ekstra kaffesmag fra Kahlúa og den er GOD!

Opskrift på dalgona kaffe-cocktail

Kaffeskum:

  • 2 spsk. instant kaffe
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk lunken vand

Mælk:

  • 2/3 dl sødmælk
  • 1 cl Kahlúa
  • 1 cl Baileys
  • Isterninger

TIP Vil du have din cocktail stærkere, kan vandet erstattes af vodka eller Kahlúa, når du laver kaffeskummet eller du kan hælde mere Baileys eller Kahlua i mælken. Prøv dig frem!

Sådan laver du dalgona-kaffen som cocktail

Pisk ingredienserne til skummet i en skål. Pisk godt (og hvad der måske kan føles som lidt længe) til skummet bliver lysebrunt og tyk i konsistensen.

Hæld mælk, Kahlua og Baileys i et glas med isterninger.

Top mælken med den nypiskede kaffeskum og server.

Skål!

Dalgona Cocktail
© Getty Images