Leopardbrød er Nutellaens bedste følgesvend - Prøv selv!
Det har vi endnu ikke set i Den Store Bagedyst. Måske fordi det faktisk er så let? Og så er det ekstra godt med Nutella.
Leopardbrød
Nettet går amok over leopardkager. Der er forskellige historier om, hvor kagen stammer fra. Den bedste handler om en fransk bager, Patricia Nascimento, bosat i Portugal, der omsider har valgt at dele sin hemmelige opskrift med hele verdenen. Den vælger vi at holde os til.
Leopardbrødet er grundlæggende en gærdej med lidt sukker og kakao. Dejen deles under forløbet op i tre, der hver får sin farve. Se opskriften og billederne fra processen på de følgende sider.

Ingredienser
Grunddej
375 g hvedemel
35 g sukker
1/2 tsk. fint salt
1 tsk. tørgær
250 g mælk
20 g smør (usaltet)
Til de brune pletter
15 g kakaopulver (for eksempel Valrhona)
10 g. mælk
Til de mørkebrune pletter
6 g mørk kakaopulver
5 g mælk

Leopardbrødets 3 farver
Bland hvedemel, sukker, salt, tørgær og mælk i en mixer. Ælt den, til den er jævn.
Tilsæt smør. Ælt dejen, til den er skinnende og glat.
Fjern 320 g dej og læg denne over i en skål. Lad den hæve til det dobbelte.
Tilsæt kakaopulver og mælk i resten af dejen. Ælt den godt igennem.
Fjern 205 g af chokoladedejen. Læg den over i en skål og lad den hæve til det dobbelte
6T. ilsæt den mørke blanding af chokoladepulver til resten af dejen. Ælt dejen. Læg den over i en skål og lad den hævne til det dobbelte.

Leopardbrødets 3 ruller
Del de tre typer dej op i mindre portioner: Grunddej: 2 portioner på 55 g og 5 portioner på 40 gram. Brune chokoladedej: 2 portioner på 38 g, 5 portioner på 25 g. Mørkebrune chokoladedej: 2 portioner å 36 g og 5 portiiner på 23.
Læg dejen sammen som vist på billedet.

Rul til dobbelt længde
Rul alle dejrullerne ganske forsigtigt ud til det dobbelte. Skær dem over og læg dem ned i en bageform ved siden af og oven på hinanden. Lad brødet hæve til 90 %. Læg et låg henover og lad den hæve helt op. Det vil tage ca. en time.
S

Bagetid og -temperatur
Bag leopardbrødet i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 30 minutter. En halv time er cirka tiden for en varmluftsovn. Alle ovne er forskellige. Justér tiden til din ovn.

Leopardbrød med Nutella
Tag brødet ud af formen med det samme, efter det er kommet ud af ovnen. Lad det køle af på en bagerist.
Den fransk-portugisiske kok, Nacimento anbefaler at servere Leopardbrødet med Nutella. Det vil vi ikke oponere imod
Se en video med opskriften her.
Kilde: Nasilemaklover
