Det kan være svært at komme på nye måder at bruge græskar i madlavningen, hvis ikke du er til den søde smag i det salte køkken. Men hvorfor ikke bruge græskar i det søde køkken så?
Det har Dansk Gartneri gjort i deres kampagne Sæson, som skal fremme danskernes indtag af frugt og grønt og vi er vilde med idéen om at bruge græskar i bagværk - i dette tilfælde pandekager.
Disse pandekager er tyndere og større end den amerikanske variant, men fyldt med hokkaido-græskar som både giver farve og sødme. Spis dem enten som en luksus-morgenmad eller til dessert med en kugle is til. Et himmelsk alternativ til Halloweens slikposer.
Græskarpandekager med sirup
Ingredienser (ca. 16 stk)
Græskarpuré
- 1 lille hokkaidogræskar
Pandekager
- 175 g græskarpuré
- 3 dl kærnemælk
- 2 æg
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 3 spsk sukker
- ½ tsk kanel
- ½ tsk stødt ingefær
- ¼ tsk stødte nelliker
- ½ tsk salt
- 100 g smør
- 1-2 dl ahornsirup
Tilberedning
Tidsforbrug 60+ minutter
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Halvér græskarret og skrab indmaden ud med en ske. Kom græskarret i et ovnfast fad med skærefladen opad, dæk det løst med sølvpapir og bag det i ca. 1,5 timer, til græskarkødet er helt mørt. Skrab græskarkødet ud med en ske og blend det.
- Pisk græskarpuré og kærnemælk sammen i en skål. Pisk herefter æggene i.
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål og pisk æggeblandingen i lidt efter lidt. Undgå at piske mere end nødvendigt.
- Smelt en smule af smørret på en pande og steg pandekagerne ved jævn varme i ca. 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og færdigbagte. Tilsæt lidt ekstra smør undervejs hvis nødvendigt.
- Top pandekagerne med ahornsirup og en smørklat ved servering.
TIP For en ekstra dekadent udgave kan du servere pandekagerne med en kugle vaniljeis.