Mangler du en lækker opskrift til sæsonens græskar? Den er lige her!
Græskar er noget af det skønneste på denne årstid, og vil du prøve noget nyt, så er denne opskrift på sprøde græskarpandekager lige noget for dig.
Det kan være svært at komme på nye måder at bruge græskar i madlavningen, hvis ikke du er til den søde smag i det salte køkken. Men hvorfor ikke bruge græskar i det søde køkken så?
Det har Dansk Gartneri gjort i deres kampagne Sæson, som skal fremme danskernes indtag af frugt og grønt og vi er vilde med idéen om at bruge græskar i bagværk - i dette tilfælde pandekager.
Disse pandekager er tyndere og større end den amerikanske variant, men fyldt med hokkaido-græskar som både giver farve og sødme. Spis dem enten som en luksus-morgenmad eller til dessert med en kugle is til. Et himmelsk alternativ til Halloweens slikposer.
Græskarpandekager med sirup
Ingredienser (ca. 16 stk)
Græskarpuré
- 1 lille hokkaidogræskar
Pandekager
- 175 g græskarpuré
- 3 dl kærnemælk
- 2 æg
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 3 spsk sukker
- ½ tsk kanel
- ½ tsk stødt ingefær
- ¼ tsk stødte nelliker
- ½ tsk salt
- 100 g smør
- 1-2 dl ahornsirup
Tilberedning
Tidsforbrug 60+ minutter
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Halvér græskarret og skrab indmaden ud med en ske. Kom græskarret i et ovnfast fad med skærefladen opad, dæk det løst med sølvpapir og bag det i ca. 1,5 timer, til græskarkødet er helt mørt. Skrab græskarkødet ud med en ske og blend det.
- Pisk græskarpuré og kærnemælk sammen i en skål. Pisk herefter æggene i.
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål og pisk æggeblandingen i lidt efter lidt. Undgå at piske mere end nødvendigt.
- Smelt en smule af smørret på en pande og steg pandekagerne ved jævn varme i ca. 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og færdigbagte. Tilsæt lidt ekstra smør undervejs hvis nødvendigt.
- Top pandekagerne med ahornsirup og en smørklat ved servering.
TIP For en ekstra dekadent udgave kan du servere pandekagerne med en kugle vaniljeis.