Grydebrød
© Getty Images

Grydebrød: Få opskriften på det perfekte og saftige brød

Det bedste af det hele? Brødet kræver hverken æltning eller lang hævetid!

5. september 2018 af Pernille Tengstedt

Gider du hverken at ælte dej eller vente 24 timer på det perfekte, langtidshævede brød? Så er denne opskrift lige noget for dig.

Dette grydebrød skal ikke æltes, blot røres sammen, så du undgår både snaskede fingre og ømme overarme. Derudover skal det kun hæve én time, og du er garanteret en lækker og saftig krumme og sprød skorpe. 

Du kan variere opskriften på talrige måder, alt efter hvilket mel eller hvilke kerner du vælger at bruge.

Grydebrød
© Pernille Tengstedt

Opskrift på grydebrød

 Passer til en støbejernsgryde på ca 24 cm

Det skal du bruge:

  • 25 g gær
  • 1/2 l lunket vand
  • 3 tsk salt
  • 600 g hvedemel - erstat eventuelt 100 g med grahamsmel, rugmel eller speltmel, hvis du vil variere smagen.
  • 1 dl solsikkekerner - du kan også sagtens bruge chiafrø, græskarkerner, hørfrø eller andre typer af kerner og frø.

Sådan gør du:

  • Smuldr gæret i vandet i en skål, og rør til det er opløst
  • Tilsæt de resterende ingredienser
  • Rør dejen sammen med en ske til den er ensartet - du skal (heldigvis) ikke ælte den.
  • Dæk skålen med den våde dej med at viskestykke
  • Lad den hæve 1 time
  • Når dejen har hævet i 30 min;
    Placér gryden (uden indhold) med låg på i ovnen, og sæt den på 250 grader (alm. ovn)
  • Når dejen har hævet færdig; Hæld den i den varme gryde (du skal ikke bruge noget fedtstof)
  • Bag med låg på i 35 min
  • Tag låget af og bag videre i et par minutter til brødet har fået en flot, gylden farve
  • Vend brødet ud af gryden og lad det afkøle på en rist
  • Velbekomme!

TIP Hvis du godt kan lide, at dit brød har lidt mel på sig så strø lidt i bunden af gryden og oven på dejen, inden du kommer den i ovnen - det giver et skønt rustikt udtryk. 

Grydebrød
© Pernille Tengstedt

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste