Cookies
© Getty Images

Her er den bedste måde at give dit smør stuetemperatur i en fart, når du vil bage

Det tager en time for smør at få stuetemperatur på køkkenbordet. Hører du også til dem, der ikke nødvendigvis har læst opskriften igennem før du er i køkkenet, så læs med her og spring (det meste af) ventetiden over.

4. februar 2020 af Mi Skjold Brix

Har du et par kager under bæltet, ved du også, at rigtig mange opskrifter anviser, at du bruger smør ved stuetemperatur. 

Og det kræver altså, at du i god tid har taget den ud af køleskabet, og stillet den på køkkenbordet. 

Men hvad gør du så, hvis du ikke har læst opskriften på forhånd? Eller hvis trangen til chewy cookies melder sig spontant, og det eneste, der står mellem dig og den syndige mundfuld er det alt for kolde smør? 

Ja, så finder du en kniv frem. 

Skær dit smør i terninger og fordel dem på en tallerken. På den måde kan du skære tre fjerdedele af tiden af, før det rammer stuetemperatur, og det vil kun tage omkring et kvarter. 

Er du endnu mere utålmodig end det, kan du sætte tallerkenen i mikroovnen på aller laveste blus i et par sekunder af gangen til smørret har fået en lidt højere temperatur. Men det her er mere risky, da du kan ende med at smelte smørret i stedet, så vær varsom! 

Smør ved stuetemperatur hurtigt
© Getty Images

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...