Opskrift Hindbærsnitter
© Lars Ranek

Hindbærsnitter: Få opskriften på elegant pyntede hindbærsnitter

Få den nemme opskrift på hindebærsnitter lavet af tidligere Bagedyst-deltager Ditte Julie som en del af hendes spritnye kagebog 'Kageminder', og glæd dine gæster med en smuk og smagfuld servering.

6. maj 2019 af Ditte Julie Jensen

"En elegant pyntet version af den klassiske bagerkage, som både store og små kagemunde kan lide. Hindbærsnitten er supernem at lave selv – og så kan børnene også være med, enten til selve bagningen eller til pyntning."

- Ditte Julie, Kageminder 

Vaniljebunde

INGREDIENSER 

  • 150 g hvedemel
  • 40 g flormelis
  • 20 g lyst rørsukker 2 tsk. vaniljesukker 75 g smør, blødt
  • 2 æggeblommer 

FREMGANGSMÅDE

Sigt mel og flormelis i en stor skål, og tilsæt sukker og vaniljesukker. Smuldr smørret mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt også æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i mindst 30 minutter. Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen. Udstik 20-24 bunde (5-6 cm i diameter), og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bundene ved 190 grader varmluft i 10-12 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist 

Hindbærmarmelade

INGREDIENSER 

  • 200 g hindbær
  • 100 g syltesukker
  • 1 økologisk citron, skal og saft 

FREMGANGSMÅDE

Kom hindbær, syltesukker og fintrevet citronskal og -saft i en gryde. Bring det i kog og lad det herefter simre til hindbærrene er møre og saften er kogt ind. Hæld marmeladen på et skoldet syltetøjsglas, og lad det køle af. Smør hindbærmarmelade på halvdelen af bundene, og placer hereft- er de andre bunde ovenpå 

Pynt 

  • Frysetørret hindbærstøv 
  • Tørrede blomsterblade 
  • Friske hindbær
  • Ruby chokolade

FREMGANGSMÅDE 

Smør et tyndt lag marmelade på toppen af hindbærsnitten, og brug det som lim til de tørrede blomsterblade. Temperer lidt Ruby chokolade (se side XX) og smør det ud på et stykke kageplast. Lad det sætte sig en smule, og brug herefter samme udstikker som til bundene (5-6 cm diameter), og udstik chokoladelåg. Lad herefter chokoladen sætte sig helt og dekorer hindbærsnitterne. Brug billedet til inspiration. 

Opskrift Hindbærsnitter
© Lars Ranek

Kageminder af Ditte Julie 

Opskriften på de smukke hindbærsnitter er en del af Ditte Julies fænomenale kagebog 'Kageminder', hvor den tidligere Bagedyst-deltager har samlet 40 fantastiske opskrifter på klassiske kager i nye klæder. 

Du finder blandt andet opskriften på 'feminine træstammer', 'jordbærtærte' og 'rødgrød med fløde-kage'. 

Opskrift Hindbærsnitter af Ditte Julie

Gyldendal, 172 sider, udkommer 8. maj 2019, 249 kr. 

© Gyldendal

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...