Hvid gløgg med et hemmeligt twist

Denne opskrift er virkelig nem at lave, og så er du garanteret, at din gløgg i år vil blive et hit med vores gransmagende spiritusspark til drikken.

Hvid glögg med gin
© Getty Images

Gløgg hører sig julen til, og selvom den helt traditionelle gløgg smager glimrende, så betyder det ikke, at der ikke findes ligeså gode - hvis ikke endnu bedre - versioner af gløggen.

Du har måske smagt hvid gløgg før - selvom denne type ikke er så udbredt som den traditionelle mørkerøde drik - men har du prøvet denne version med gin?

Opskriften indeholder alverdens julekrydderier og både æblejuice og et skvæt appelsinsaft for at give den sødme og dybde, og så er gin tilføjet som den hemmelige ingrediens, der lige giver det sidste spark til smagen.

Mange af os kender smagen af gin som granlignende, og i en kombination med tonic og en citronskive gør den sig særligt godt - men hvem havde troet, at den også ville klæde den traditionsbundne juledrik med sin gransmag?

Vi ved i hvert fald godt, hvad vi skal servere til næste julearrangement!

Det skal du bruge

  • 1/2 tsk kardemomme (eller 5 kardemommekapsler)
  • 3 stjerneanis
  • 7 hele nelliker
  • 4 kanelstænger
  • En vaniljestang
  • 1 dl sukker
  • Saften fra en halv appelsin
  • 1/2 l æblejuice
  • 1 flaske hvidvin
  • 2 dl gin
  • Rosiner
  • Mandelsplitter

Sådan laver du gløgg med et twist af gin

  1. Alt pånær hvidvin, gin, rosiner og mandelsplitter tilsættes en gryde (hvori der er plads til at hvidvin og gin kan tilsættes). Vaniljestangen flækkes og indholdet puttes i gryden sammen med den tilbageværende stang
  2. Lad det hele simre i 30 minutter til krydderierne begynder at dufte i køkkenet
  3. Sigt grydens indhold gennem en si og kom det tilbage i gryden
  4. Tilsæt hvidvin og gin og varm det igennem - dog uden at koge, da alkoholen så vil fordampe
  5. Put rosiner og mandelsplitter i bunden af et glas og hæld gløggen over. Du kan pynte drikken med en citron- eller appelsinskive.

Værsgo at nyd! TIP Da alkoholprocenten er på over 10, kan du sagtens lade gløggen stå på køl og samle smag i et par dage, før den serveres.