Julesnaps: 4 opskrifter på hjemmelavet snaps til julen

Det er nu, du skal i gang med at lave din egen snaps og hælde på flasker, så du kan høste lækkerierne, når julen står for døren. Opskrifterne på disse julesnapse kan også laves med vodka og skal blot trække i fire uger, så du kan have dem klar til alle juledagene.

Julesnaps opskrift
© Getty Images

Begynd i god tid, når du har planer om at blande snaps til juletiden. Der findes et hav af forskellige opskrifter på både kryddersnaps og julensnaps.

Her får du opskrifterne på 4 af de bedste. Der er både en for de modige, dem med en sød tand og til de traditionelle.

TIP Lav rigeligt, så har du også til værtindegaver henover julen. Er du ekstra frisk, laver du dine egne mærkater til flaskerne. Det kan du blandt andet gøre her_All+Products&xnav=TopNav {"target":"_blank","rel":"nofollow"}).

Snaps med chili og citron

Opskrift på snaps med chili og citron

Få ekstra varme med denne kraftfulde og lækre snaps med chili-noter og citron.

Trækketid: 1 måned

Det skal du bruge:

  • 1 flaske klar snaps eller vodka
  • 1 stærk chili, flækket og renset for frø og frøstol
  • Skallen af 2 citroner (uden det hvide, der kan gøre snapsen bitter)

Sådan gør du:

  • Kom chilien og citronskræl i en flaske og hæld spiritussen over.
  • Lad snapsen trække et par dage og smag løbende på den, da chili variere i styrke og den kan risikere at blive for stærk.
  • Når du er tilfreds sigtes snapsen gennem en fin si og hældes på en ren flaske.
  • Smag evt. til med honning, hvis du synes, den mangler sødme og pynt med en frisk citronskræl i flasken.

LÆS OGSÅ Find dit favorit julestel

LÆS OGSÅ Julestel | Klæd julemiddagen pænt på til jul med disse 6 stel

Nem julensnaps med nelliker

Opskrift på (nem) julesnaps

Intet dufter af jul som kanel og nelliker! Tilsæt appelsin og du har den perfekte julesnaps!

Trækketid: 4 uger (men smag på den efter to uger)

Det skal du bruge:

  • 1 flaske klar snaps eller vodka
  • 1 dl flydende honning
  • 2 stjerneanis
  • 10 nelliker
  • 2 kanelstænger
  • 1 flækket vanillestang
  • Skrællen af en appelsin (uden det hvide)

Sådan gør du:

  • Kom alle ingredienser i et glas og hæld din valgte spiritus over.
  • Lad den trække mindst to uger, før du smager på den første gang. Lad den eventuelt stå længere tid - op til fire uger.
  • Si alle ingredienserne fra gennem et viskestykke og hæld snapsen på flaske, som du eventuelt kan pynte med en appelsinskal.
Hjemmelavet kirsebærsnaps

Opskrift på kirsebærsnaps

En snaps, der smager lidt af risalamande og kirsebærsovs? Ja tak, ikk?

Trækketid: gerne 3-6 mdr.

Det skal du bruge

  • 2 store håndfulde modne kirsebær
  • 1 flaske klar snaps (eller vodka)

Sådan gør du:

  • Find en flaske at stille din snaps til at trække i, hvor halsen er stor nok til, at de hele kirsebær kan passere.
  • Hæld snapsen over og lad den stå med bærerne i - gerne op til 6 mdr. Desto længere tid, den får lov at trække, desto mere vil smagen fra stenen afgive en delikat mandelsmag.

ALTERNATIV Du kan også vælge at skære dine kirsebær over, men så vil du ikke opnå noter af mandel i din snaps.

Havtornsnaps
© Getty Images

Opskrift på havtornsnaps

Lad nordens kulinariske guld udgøre hovedingrediensen i din snaps.

Trækketid: 4 uger

Det skal du bruge:

  • 1 pose frosne havtorn
  • 1 flaske klar snaps eller vodka

Sådan gør du:

  • Tø bærerne op og giv dem et hurtigt opkog med lidt vand ved.
  • Lad dem køle af og hæld dem på flaske.
  • Hæld vodka eller snaps over og lad blandingen stå i ca. en måned.
  • Si herefter bærene fra gennem et viskestykke og hæld tilbage på flasken, som opbevares på køl, indtil snapsen skal nydes.
  • Er snapsen for bitter kan du evt. tilsætte et par skefulde honning til din snaps.
Aroniabær på gren

Sød kryddersnaps med aroniabær

De bitre aroniabær gør sig godt sammen med sødmen og krydderierne fra de øvrige ingredienser i denne opskrift. Den har godt af at trække længe, men giv den så længe som muligt.

Trækketid: 4 uger (gerne meget længere)

Det skal du bruge:

  • 400 g aroniabær (fra frost, hvis opskriften laves senere end sæson)
  • En flaske vodka
  • 110g rørsukker
  • 60g honning
  • 0,5 dl vand
  • En halv appelsin
  • En lille håndfuld nelliker
  • 2-3 kanelstænger
  • En vaniljestang

Sådan gør du:

  • Skyl bærene og hæld dem i et patent- eller sylteglas. Tag vodkaflasken og hæld over. Riv det yderste af skallen fra halv appelsin og tilføj glasset.
  • Hæld vand og sukker i en kasserolle, og varm op ved lav varme. Rør rundt, indtil sukkeret er opløst, og hæld det i sylteglasset med de øvrige ingredienser.
  • Varm gerne honningen lidt op forinden, så den er nemmere at blande i.