2022 byder på en ny kagetrend - har du lyst til en bid?

Sig goddag til helt "nye" strømninger i det søde køkken, når vi kigger nærmere på trenden, der ligger og lurer forude.

Gelé-gelatine kage med dessertblomst
© Gettyimages

Den Store Bagedyst er ikke et dansk koncept. Programmet stammer fra England (hvor beslutningen om at afvikle dysten i et telt også blevet taget, så den behøver vi ikke tage på vores kappe!).

Generelt er briterne et bageglad folkefærd og flere kagetrends, der også når Danmark, har deres begyndelse lige der.

Derfor er det interessant, at søgninger på noget så 70'er-frækt som gelé steg i 2021 ifølge statistik over Storbritanniens Pinterest-søgninger.

Det er nærmere bestemt ordene: "jelly art cake", der bliver skrevet ind i søgefeltet, og frasen optræder nu som én af 4 spirende kagetrends, briterne skal holde øje med for 2022.

Herhjemme kender de fleste af os nok bedst den blævrende stand af gelatine fra amerikanske hospitalsserier, hvor den bliver serveret for patienterne i små bægre under navnet Jell-O.

Nogle er måske så heldige at have minder om bedstemors køkken, hvor massen indkapslede frugt i 70'erne eller spiser det nu, som sidste touch på en cheesecake eller jordbærtærte.

Men mere end tal fra Pinterest tyder på at geléen skal tilbage på kagefadet. I stor stil!

Gelekage med bær fra den store bagedyst
© DR

I den netop overståede 10. Bagedyst-sæson herhjemme, valgte dommer Markus Grigo eksempelvis at toppe sin "trofæ-kage" med hindbær og et højt gelélag.

I Netflix' populære "Bake Squad" program fra 2021 tryllede to af deltagerne gelé-kager frem som deres bud på en festlig dessert.

Mest bemærkelsesværdigt var en med kunstfærdige blomster som blev injiceret i kupler af gelé.

Og det er netop d´tt, der er kvaliteten ved den dirrende dessert: de visuelle muligheder! For hvad den måske taber på konsistensen, vinder den på visuel wauw-effekt! Se bare her:

Det gennemsigtige materiale, der laves på vand og husblas, kan fyldes med smag og farve efter ønske og ses både som selvstændig dessert eller som toppen af en reel kage.

Nu er spørgsmålet, om du hopper med på trenden?