Kransekager fra Odense Marcipan
© Odense Marcipan

Kransekage | 10 forfriskende idéer til nytårets søde punktum

Skal din nytårsfest være ekstra festlig? Så giv din kransekage en opdatering med én af disse herlige opskrifter.

26. december 2019 af Pernille Ekgreen Sand

Kransekagen er en gammel kending, som selvfølgelig er selvskrevet til nytår og andre særligt festlige begivenheder. 

Men synes du også, at det velkendte kransekagetårn trænger til en fornyelse, og har du mod på at kaste dig ud i nye og delikate versioner? 

Så skal du bare læse med her, hvor du får den bedste inspiration til, hvordan du laver de lækreste kager, der giver en sukkersød start på det nye år - eller når du skal fejre og skåle for andre ting.

Rosa flødeboller med kransekagebund 

Giv nytåret en festlig overhaling og stop ikke ved kransekagen, men brug dem som bund i disse indbydende flødeboller overtrukket med den avantgarde ruby-chokolade, der har den smukkeste rosa nuance. 

Du finder opskriften, hvis du har mod på udfordringen her

Kransekage-macarons med passionsfrugtganache

Du kender dem godt, de små macarons. Og de er lækre. Meget lækre. Men hvad siger du til en kransekageversion med guldstøv og passionsfrugtganache? 

Størrelsen er ovenikøbet helt perfekt, for du kan sagtens have et glas champagne i den anden hånd imens. Skål og hurra!

Du finder opskriften her.

Små kransekager med nougat pistacie

Her får du en minikransekage, som har blød nougat i midten, lækker kransekage og knasende nødder uden på.

Det er ingen hemmelighed, at de her små banditter er af den slags, der smager af mere end én, og så er de ovenikøbet supernemme at lave.

Opskriften får du her.

Kransekage-hapser med blåbær

Skal din kransekage være sukkersød og sommerfrisk på én og samme tid, så får du her et bud, som virkelig får tænderne til at løbe i vand. 

Der er nemlig tale om en lille kransekage-hapser med en lækker chokolade/blåbær-creme med et syndigt og surt strejf af citron. Mums!

Følg opskriften her.

Kransekage-symfoni med appelsin, lakrids og nougat

Kombinationen af sukkersøde frysetørrede bær og festligt guldglimmer ser ikke alene godt ud, det smager ligeså! 

For bag det smukke ydre gemmer der sig en symfoni af syrligtsøde kransekager med lækkert nougatfyld og smage af enten appelsin, lakrids eller chokolade.

Opskriften er dejlig overskuelig, og du finder den her.

Kransekage med kirsebær

Skal det hele være lidt mere festligt, så er dét her kransekagen, du skal satse på. Det ser måske ud som om, at den er avanceret at lave, men det er den slet ikke.

Så imponer dine gæster med hjemmelavet kransekage med chokoladecreme og amarena kirsebær rullet med guldstøv.

Find den nemme opskrift her.

Kransekage med pistacie og chokolade

Forny den klassiske kransekage med pistacienødder. Udover at nødderne giver kransekagen en smuk grøn farve, tager de også lige toppen af kransekagens meget søde smag. Dét sammen med mørk chokolade og hakket pistacie på toppen er uden tvivl opskriften på en syndig og lækker variant af kransekagen.

Få opskriften lige her.

Kransekage-petit fours

Her kommer en opskrift for de lidt mere tålmodige bagesvende. De smukke, små kager er nemlig ikke så svære at lave, de kræver bare lidt ekstra tid.

Har du tålmodigheden, kan du til gengæld lave nogle virkelig fine kransekage-petit fours, som er dyppet i mørk chokolade og pyntet med guldglimmer, kakaostøv og hvid chokoladesne. 

Følg opskriften her.

Kransekage med kirsebær

Sprød bund - lækkert! Karamelliseret kransekage - virkelig lækkert! Smagfulde kirsebær og hvid chokolade - nammenam! 

Alt det får du, hvis du kaster dig ud i at lave disse lækre kransekager.

Lyder det som noget for dig, kan du følge opskriften her.

Kransekagehjerter

Gamle klassikere går bare aldrig af mode! Og det samme gælder selvfølgelig for kransekagen, som vi kender den. Men synes du alligevel, den trænger til et moderne twist, så lav den som de fineste kransekagehjerter. Den søde, velkendte smag er heldigvis den samme.

Opskriften finder du her.

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...