Move over citron! Du har fået skarp konkurrence som it-frugt!

Pludselig var de gule citrusfrugter overalt! På instagram, som print på ting og tøj og i stylinger fra mange populære boligbrands. Men vi har fundet en ny darling i frugtskålen!

Figner Instagram
© Broste Copenhagen

Citronen er efterhånden ved at være presset som quirky indslag på Instagram og i klædeskabet.

Vi har udset os en ny favorit i frugtskålen og er vist ikke de eneste, der har set lyset i skønheden ved.... figner!

Du tænker måske straks på det brune pålæg serveret på rugbrød fra din barndom, men det er ikke det, der menes.

Det er derimod de friske, violette og pæreformede frugter, vi har kastet kærligheden på - både som styling-element, pynt på kager og som appetitlig snack.

Insta-worthy frugt

Fignerne er i sæson i månederne september, oktober og november og er at finde i dit lokale velassorterede supermarked netop nu. Så grib chancen!

Brug dem som visuelt tilfredsstillende element i salaten eller på morgenbordet.

Friske figner og friskost er to madvarer, der spiller godt sammen med deres både søde og fede smage, og uanset om du er til plain ostemad på en tirsdag, eller om der skal laves et stort ostebord til en festlig lejlighed, så vil friske figner gøre serveringen mere indbydende.

Du kan også gå all in og lave en cheesecake, nummerkage eller lagkage med figner på toppen - det både smager og ser lækkert ud og vores favoritfrugt lige nu får næsten samme visuelle kvaliteter som en smuk blomst, når den bliver skåret over.

Hvem ved... Måske ender vi snart med at kunne købe tøj med figenprint på, som vi også så det med både citroner og ferskner, da deres popularitet var på det højeste?