Nem opskrift på chokolade cookies med det helt rette chewy bid og sprøde kant

Hvis du har hang til syndigt søde sager, så er denne nemme opskrift lige noget for dig. På under 30 minutter kan du lave de allerlækreste cookies!

Cookies med chokolade og nødder
© Getty Images

Opskrift på de bedste cookies på 30 minutter

Noget af det bedste der findes er altså bare duften af hjemmebag. Og hvad der er endnu bedre er hjemmebag, der smager så man kan høre englene synge - og der er præcis sådan, det er med disse lækre cookies.

Men begejstringen vil ingen ende tage, for engang imellem er det okay at springe over, hvor gærdet er lavest, og det er præcis, hvad denne opskrift lægger op til.

Disse cookies er nemlig supernemme at lave, og så kan dejen fryses ned.

Det betyder, at hvis du får akut lyst til søde sager eller uventet besøg, så kan du på ingen tid bage cookies, der smager himmelsk.

INGREDIENSER TIL COOKIES

  • 145 g blød smør
  • 110 g brun farin
  • 110 g rørsukker
  • 1 æg
  • 210 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g nødder fx hasselnødder eller mandler
  • 70 g mælkechokolade
  • 70 g mørk chokolade

TIP Drys en knivspids groft salt i dejen, hvis du gerne vil have lidt modspil til det søde.

SÅDAN LAVER DU COOKIES

  • Tænd ovnen på 175° varmluft
  • Pisk smør, brun farin, rørsukker og æg
  • Tilføj hvedemel, vaniljesukker og bagepulver og pisk godt
  • Hak nødderne
  • Hak chokoladen i lidt grove stykker
  • Pisk nødder og chokolade godt sammen med de øvrige ingredienser
  • Form kugler af dejen på størrelse med valnødder og fordel dem på en bageplade. Sørg for, at der er god plads imellem hver dejkugle, og giv dem evt. et lille tryk på toppen, så de lettere kan flyde ud.
  • Bag dem i ovnen i 11-15 minutter til de er let gyldne og lad dem herefter køle af på en rist

PSSST Når du tager dine cookies ud af ovnen, er de ret bløde - men bare vent! Så snart de er kølet af, bliver de lækre sprøde i kanten og tilpas bløde i midten.