Opskrift på de helt rigtigt snaskede kanelsnurrer
Giv dig i kast med en af de helt store bagværkstrends, som passer perfekt på morgenbordet, kaffebordet, dessertbordet.... og bare smager syndigt godt.
Ikke nok med at svenskerne har givet os Ikea - de har også givet os det herligste bagværk, og her taler vi selvfølgelig om lækre, svampede og snaskede kanelssnurrer.
Det kræver en smule fingersnilde at få snoet de små banditter, men lad dig ikke afskrække, det er faktisk mere simpelt, end man skulle tro.
Ingredienser til kanelsnurrer
DEJ
- 30 g gær
- 3 dl lun sødmælk
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk salt
- 50 g rørsukker
- 90 g blødt smør
- 2 æg
- 550-600 g mel
FYLD
- 150 g blød smør
- 150 g brun farin
- 2 spsk kanel
Fremgangsmåde
DEJ
- Rør gæren ud i mælken
- Tilsæt kardemomme, salt, rørsukker, smør, 1 æg og halvdelen af melet og rør det godt sammen
- tilsæt herefter forsigtigt resten af melet til dejen er smidig
- Ælt dejen godt sammen i 5-10 minutter
- Lad dejen hæve et lunt sted i en time og herefter 45 minutter i køleskabet
FYLD
Mens dejen hæver, kan du lave fyldet
- Rør smør, brun farin og kanel sammen
SAMLING
- Rul dejen ud i et rektangel (30 x 40 cm)
- Smør fyldet på med en dejskraber
- Fold 1/3 af dejen ind over midten og fold derefter den modsatte side over, så dejen er i tre lag
- Skær dejen i 15 strimler
- Sno dejstrimlen ca. 7 gange
- Hold i den ene ende med din tommel- og pegefinger
- Sno dejen om dine fingre og fold enden ind gennem hullet ved dine fingre
AFBAGNING
- Lad snurrene efterhæve i 30 min.
- Pensl snurrene med æg
- Bag dem i ovnen ved 200° i 13-15 min.
TIP drys med perlesukker og mandelflager efter du har penslet kanelsnurrene med æg for at give dem lidt crunch og det helt rigtige look.