Opskrift på svampede bananboller med chokolade
Når bananer gør chokoladeboller selskab opstår der, hvad man roligt kan kalde den perfekte weekendbolle.
Efter at have prøvet flere forskellige opskrifter på bananboller med chokolade har vi nu fundet frem til, at hvis du kommer mere end bare to bananer i og dertil sød honning, så får du de lækreste, saftigste boller, der smager en smule af banankage, men egner sig godt med et lag smør.
DET SKAL DU BRUGE TIL BANANBOLLER MED CHOKOLADE
- 25 g gær
- 2,5 dl lunkent vand
- 1 dl neutral yoghurt
- 2 spsk honning
- 2 spsk smeltet smør
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 3 modne bananer
- 9 dl hvedemel
- 3 dl havregryn
- 100 g mørk chokolade
SÅDAN LAVER DU BANANBOLLER MED CHOKOLADE
- Opløs gæren i vandet.
- Kom honning, salt, smeltet smør, yoghurt og ét æg i skålen og rør godt.
- Tilsæt havregryn og hvedemel og rør det hele godt sammen. Dejen skal være tyk og klistret.
- Mos bananerne og hak chokoladen groft og rør det forsigtigt sammen med de andre ingredienser.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i min. en time (eller natten over i køleskab).
- Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir til 12 boller med en spiseske.
- Lad dejen efterhæve i omkring 30 minutter.
- Pensl bollerne med æg.
- Bag dem i en forvarmet ovn på 220°C i omkring 20 minutter til de er gyldne.
TIP Du kan også tilføje 50 g hakkede nødder til dejen for ekstra god smag.