cheesecake risalamande
© Getty Images

Opskrift | Risalamande cheesecake med brunkagebund og kirsebærgele

Oplagt til fx julefrokoster, hvor det ikke behøver være den traditionelle version. Du kan endda lave den med en hel mandel i!

29. november 2019 af Eva Pryds

Risalamande, brunkager og varm kirsebærsovs... Mmmh! Alle julens favoritter!

Her er de alle samlet i én kage, som oveni købet ikke skal bages.

Hvis du alligevel spiser risengrød en af dagene i december (mon ikke det sker en gang eller to), så lav lidt ekstra og gem til denne lækre risalamande-cheesecake.

En ny og yderst dekorativ måde at servere årets traditionelle dessert på.

God bagelyst!

Ingredienser

BRUNKAGEBUND

  • 250 gram brunkager

  • 15 gram mandler
  • 100 gram smør

OSTECREME

  • 300 gram færdig risengrød
  • 200 gram neutral smøreost
  • 2 tsk vanillesukker
  • 100 gram flormelis
  • 50 gram smuttede, hakkede mandler
  • Revet citronskal fra en lille citron
  • 6 blade husblas
  • 1/4 liter piskefløde

KIRSEBÆRGELE

  • 2 dl kirsebærsovs uden hele bær
  • 3 blade husblas

Sådan gør du

BRUNKAGEBUND

  • Hak mandler og knus brunkager og kom begge dele i en skål
  • Smelt smør og hæld det over brunkagekrummer og mandler
  • Hæld hurtigt over i en springform og sæt bunden på køl

OSTECREME

  • Bland risengrød, smøreost, vanillesukker og mandler i en skål
  • Riv citronskal ned i blandingen
  • Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter
  • Imens piskes fløden til lige før den bliver til flødeskum
  • Varm en lille smule vand op i en gryde. Tag de våde blade husblas over i gryden og lad dem smelte heri
  • Vend forsigtigt det hele sammen og fordel i formen ovenpå brunkagebunden, der nu har sat sig
  • Stil på køl igen

KIRSEBÆRGELE

  • Når kagen har sat sig og er kold påbegyndes geléen 
  • Sæt husblas i blød i koldt vand i ti minutter
  • Varm kirsebærsovs i en kasserolle og blend bærene med en stavblender
  • Vrid husblas fri for overskydende vand og rør den i
  • Lad geléen køle ned og fordel over den kolde kage
  • Sæt kagen på køl til geléen har sat sig og pynt evt. med mandelsplinter på midten

TIP Vil du have et mere skarpt look kan den varme kirsebærsovs sies gennem et dørslag, inden du blander husblas i. 

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...