Rabarber-mojito: Få den iskolde opskrift til at slukke sommertørsten

Du kender mojito – den læskende drink med rom og mynte. Men prøv at lure denne danske variant, hvor rabarber bliver en vigtig ingrediens.

© iStock

Mojito er en elsket ven i sommervarmen, fordi de forfriskende ingredienser som lime og mynte er med til at gøre den klassiske cocktail både frisk og læskende. Med udgangspunkt i den uovertrufne klassiker kan du lave endnu en herlig sommer cocktail. Det kræver blot, at du tilsætter én ekstra ingrediens, der gør hele forskellen.

Det skal du bruge til 1 stk rabarber-mojito

Til rabarbersirup:

  • 4 store rabarberstilke
  • 200 g. Rørsukker
  • 2,5 dl vand

Til mojito:

  • 4 friske mynteblade
  • Juicen fra 1 stor lime
  • Is
  • 6 cl rabarbersirup
  • 3 cl hvid rum
  • Danskvand
  • Rabarberstængel, lime eller mynte til dekoration

Sådan gør du: Rabarbersirup

Bring rabarber, vand og sukker i kog i en stor gryde på mellemvarme. Skru ned for varmen og lad det småkoge, mens du rører i det med jævne mellemrum, i ca. 25 minutter, indtil rabarberne bliver opløst og siruppen er blevet tyknet. Si det og put siruppen i et tætsluttende glas. Så kan det holde fem uger i køleskabet.

Sådan gør du: Rabarbermojito

Rør mynteblade og limejuice sammen i et højt glas. Fyld herefter glasset med is, tilføj rabarbersiruppen, rom og top det af med danskvand. Dekorer med rabarber og/eller mynteblade, og giv den det udtryk, du synes er bedst.

© iStock
© iStock