Rabarber-mojito: Få den iskolde opskrift til at slukke sommertørsten
Du kender mojito – den læskende drink med rom og mynte. Men prøv at lure denne danske variant, hvor rabarber bliver en vigtig ingrediens.
Mojito er en elsket ven i sommervarmen, fordi de forfriskende ingredienser som lime og mynte er med til at gøre den klassiske cocktail både frisk og læskende. Med udgangspunkt i den uovertrufne klassiker kan du lave endnu en herlig sommer cocktail. Det kræver blot, at du tilsætter én ekstra ingrediens, der gør hele forskellen.
Det skal du bruge til 1 stk rabarber-mojito
Til rabarbersirup:
- 4 store rabarberstilke
- 200 g. Rørsukker
- 2,5 dl vand
Til mojito:
- 4 friske mynteblade
- Juicen fra 1 stor lime
- Is
- 6 cl rabarbersirup
- 3 cl hvid rum
- Danskvand
- Rabarberstængel, lime eller mynte til dekoration
Sådan gør du: Rabarbersirup
Bring rabarber, vand og sukker i kog i en stor gryde på mellemvarme. Skru ned for varmen og lad det småkoge, mens du rører i det med jævne mellemrum, i ca. 25 minutter, indtil rabarberne bliver opløst og siruppen er blevet tyknet. Si det og put siruppen i et tætsluttende glas. Så kan det holde fem uger i køleskabet.
Sådan gør du: Rabarbermojito
Rør mynteblade og limejuice sammen i et højt glas. Fyld herefter glasset med is, tilføj rabarbersiruppen, rom og top det af med danskvand. Dekorer med rabarber og/eller mynteblade, og giv den det udtryk, du synes er bedst.