Sådan kan du bruge sæsonens råvarer på nye måder

Efterårssæsonen byder på en masse lækre, lokale råvarer, som du kan bruge på anderledes måder for et spændende måltid.

© Electrolux

Selvom det kan være fristende og inspirerende med eksotiske råvarer, der kommer langvejs fra, skal du ikke kigge langt efter lækre, friske råvarer i sæson. Det kan nemlig betale sig at gå på jagt i Danmarks skatkammer af efterårsgrøntsager.

For at inspirere dig til mere klimavenlig og bæredygtig mad med et mindre kødforbrug, giver vi dig her sammen med Electrolux et bud på, hvordan du kan bruge og tilberede nogle af de mest populære grøntsager fra efteråret på nye og spændende måder i køkkenet.

Kålhoveder som bøffer

Sæsonens grønne råvarer som blomkål og broccoli er fyldt med saft og kraft, der gør dem perfekte til en smuk og lækker hverdagsmiddag.

© Electrolux

I månederne fra juni til november ser en masse kål dagens lys i Danmark. Fra blomkål og grønkål til broccoli og glaskål. Selvom kål og kålhoveder for nogle kan være forbundet med barndommens traumer, skal man ikke underkende deres mange muligheder i køkkenet.

Særligt blomkål og broccoli kan være gode og sunde alternativer til bøffen, hvis ikke du spiser kød eller bare gerne vil skære ned for forbruget. Skær dem i tykke skiver, steg dem på en pande med olie og krydderier og servér med ristede kikærter og bagte rødløg for en lækker, sund og sæsonpræget middag.

*TIP Med induktionskogepladen SensePro Hob fra Electrolux kan du tilberede dine kålbøffer til perfektion med det trådfrie madlavningstermometer, der helt automatisk sætter den korrekte temperatur til det, du skal stege.*

Rødbeder som pizzatopping

Giv dine middagsgæster en sæsonpræget velkomst men en helt særlig pizza, der også står smukt på bordet med sin violette farve.

© Electrolux

Rodfrugter kan høstes i ni ud af 12 måneder i Danmark og er derfor næsten altid i sæson. Det gør dem ikke mindre velegnede til efterårssæsonen. En god mulighed er rødbeden, der er rig på kostfibre, vitaminer og jern. Og så kan den faktisk bruges til mere, end du måske lige tror.

Brug tyndt skåret rødbedeskiver på en pizzabund med blåskimmelost, valnødder og frisk rosmarin, og top den med en lidt honning, når den kommer ud af ovnen. Et nordisk efterårstvist på den italienske klassiker, der for eksempel er perfekt som appetizer til gæsterne.

*TIP Giv smagen ekstra dybde, og sørg for, at rødbederne er helt gennemstegte med SteamPro ovnen fra Electrolux, der kombinerer damp og varmluft for et restaurantværdigt resultat.*

Porrer sous-vide

Du kan tilberede sous-vide opskrifter og dampet fisk og kød i én og samme ovn med den intelligente SteamPro fra Electrolux.

© Electrolux

Et efterårsgrønt måltid er kærkommen i en tid, hvor der ellers ikke er meget grønt tilbage i naturen. Porren er, ligesom rødbeder, i sæson stort set alle årets måneder, men er alligevel ofte en grøntsag forbundet med efterårssæsonen.

Den populære tilberedningsmetode sous-vide, hvor du vakuumpakker råvarerne og langtidskoger dem ved lav temperatur, har for alvor taget madelskere med storm. Tilbered dine porrer sous-vide for at fremhæve smagen og frigøre de næringsrige vitaminer. Fuldend retten, og servér med dampet kulmule for et friskt og let aftenmåltid.

*TIP Electrolux giver dig med sin multifunktionelle SteamPro-ovn mulighed for at kombinere ren damp med det indbyggede sous-vide-program, så du kan eksperimentere mere i køkkenet og få langt mere ud af dine råvarer.*