© Thomas Dahl

Sådan laver du nemt en frisk og sprød sommersalat

Der er intet som sommerens friske råvarer og den lækre, danske høst af grøntsager. Brug dem til en sprød, grøn salat som middagens midtpunkt til dine grillaftner.

1. juni 2020 af Benjamin Creative for ILVA

Sommersæsonen bugner af friske og lækre grøntsager, som vi ikke kan få nok af. Brug dem som udgangspunkt i dine middagsretter, og lad sprøde salater være hovedretten.

Få her opskriften på en grøn madsalat med lækre, danske grøntsager som asparges, nye kartofler og rucola. Den fylder godt, smager af sommerlandet og står smukt på middagsbordet dækket med fine stel fra ILVA

Grøn salat med nye kartofler, bacon og citronvinaigrette

© Thomas Dahl

PÅ BILLEDET Liset skærebræt i mangotræ, l 48 x b 40 cm, 149 kr. Oshawa viskestykke i naturfarvet bomuld, 2 stk., 89 kr. Raw fad i sort stentøj, dia. 35 cm tallerken, 299 kr. Alt fra ILVA.

Det skal du bruge

  • 300 gram nye kartofler
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 400 gram asparges
  • 100 gram parmesan
  • 1 agurk
  • 200 gram rucola 
  • 2 blade ramsløg

Til citronvinaigrette :

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. revet citronskal fra økologisk citron
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. friskkværnet peber
  • Saften af en citron
  • 1 spsk. honning

Sådan gør du:

Find et smukt fad som Raw-fadet fra ILVA, der kan bruges til servering. Skyl rucola, mix det godt sammen med citronvinaigretten og anret som bund til salaten.

Kog kartoflerne som du plejer ved svag varme i ca. 20 minutter, eller til de er møre. Lad dem afkøle helt, inden du skærer dem i både og placerer dem på salatbunden.

Skyl asparges, og brug dem enten rå eller steg dem på grillen med lidt olie og flagesalt. Anret dem sammen med kartoflerne. Skær en agurk over på langs, fjern kernerne med en ske og skær i både.

Steg baconen, og lad det trække på en tallerken med køkkenrulle, så skiverne bliver helt sprøde. Anret det på salaten sammen med friskrevet parmesan, og drys med finthakket ramsløg.

Servér salaten med et lækkert surdejsbrød og en skål ekstra jomfruolivenolie, eller steg et stykke lækkert kød på grillen som tilbehør.

TIP Spiser du ikke kød, kan du skifte baconen ud med hasselnødder eller honningristede mandler.

© Thomas Dahl

PÅ BILLEDET Nordic Sand saltkar i sandarvet stentøj, dia 8 cm, 39 kr. Liset skærebræt i mangotræ, l 48 x b 40 cm, 149 kr. Oshawa viskestykke i naturfarvet bomuld, 2 stk., 89 kr. Raw fad i sort stentøj, dia. 35 cm tallerken, 299 kr. Nordic Sand middagstallerken i sandfarvet stentøj, dia. 26 cm, 109 kr. Raw bestik, 16 dele, 499 kr. Alt fra ILVA.

I ILVA finder du ikke bare et stort sortiment af møbler i alle afskygninger til hele hjemmet og haven – du kan også gå på opdagelse i en masse tilbehør til servering og køkken. Om det er stentøj og porcelæn eller glas og bestik, så kan du finde noget, der passer lige til din stil og dit behov. Se mere på ilva.dk eller følg med på @ilvabolig på Instagram. 

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...