Hacket mojito med frisk vandmelon
Den klassiske mojito med rom, mynte, lime og sukker kan sagtens varieres, men det skal gøres ordentligt, og i sommervarmen må cocktailen ikke blive for tung.
Denne opskrift leverer et frisk twist til denne cubanske drink med vandmelon.
Ingredienser til vandmelon-mojito
- 4 cl cubansk lys rom
- 8-12 friske mynteblade
- ½ frisk lime i både
- Danskvand til at toppe med
- Knust is
- Rørsukker efter behov (ca. 5 g)
- Vandmelon pureret i blender
Sådan laver du vandmelon-mojito
Kom lime, mynte og rørsukker i glasset og brug en morter til at få blandet ingredienserne og frigive saft og kraft.
Hæld is i glasset, dernæst rom og pureret vandmelon og rør forsigtigt med en ske, så det hele bliver blandet rundt.
Når du er tilfreds med din cocktail topper du med danskvand og pynter med en kvist mynte og enten lime eller vandemelon og naturligvis et sugerør (uden plastik!)

TIP Som et ekstra-fint sommertwist kan du servere din vandmelon-mojito i marmeladeglas. Her er cocktailen endda blevet toppet med æbleblomster, der gør udtrykket endnu mere idyllisk og sommerligt.